Riihimäki | Hyvinkää | Loppi | Janakkala | Hausjärvi | Mäntsälä
Suoritamme tulisijojen ja savuhormien lakisääteisiä nuohouksia. Erikoisosaamisenamme ovat kiinteistöjen paloturvallisuuden parantamiseen liittyvät hormien ja tulisijojen kuntotutkimus- ja saneerauspalvelut, sekä paloturvallisuustarkastukset.
Asuinrakennuksissa nuohous on tehtävä vuosittain ja vapaa-ajan asunnoissa vähintään kolmen vuoden välein.
Tulisijojen ja savuhormien nuohouksen tarkoituksena on estää palamisjätteen aiheuttama tulipalon vaara. Nuohouksen yhteydessä nuohooja tarkistaa myös tulisijojen ja hormien kunnon ja niihin liittyviä suojaetäisyyksiä. Havaitsemistaan mahdollisista tulipalo- tai turvallisuusvaaraa aiheuttavista vioista ja puutteista nuohooja ilmoittaa kiinteistön omistajalle tai haltijalle ja tarvittaessa myös kirjallisesti alueen pelastusviranomaiselle.
Tulisijan ja hormiston nuohous parantaa energiatehokkuutta
Tulisijan ja savuhormiston säännölliset nuohoukset ja siten puhtaat tulipinnat laskevat merkittävästi polttoaineen kulutusta. Säännöllinen nuohous mahdollistaa myös laitteiston tehokkaan ja luotettavan toiminnan sekä pidentää sen käyttöikää. Kun nuohouksen seurauksena palaminen on täydellisempää, päästöt ympäristöön vähenevät ja sisä- sekä ulkoilman laatu paranee.
Nuohous
Tulisijojen ja savuhormien nuohoukset
Lämmityskattiloiden puhdistukset
Tukkeutuneiden hormien aukaisut
Hormien koneellinen tehopuhdistus
Hormien videokuvaukset
Tutustu hinnastoomme!
Nuohoustyötilaus
Voit varata sinulle sopivan nuohousajan kätevästi verkkopalvelustamme.
Huomioithan, että työn luonteesta johtuen nuohousajat ovat "noin" aikoja. Nuohooja saapuu varatun nuohousajan aloitusajasta noin kahden tunnin sektorin sisällä.
Mikäli et löydä verkkopalvelusta sinulle sopivaa tai vapaata nuohousajankohtaa, ole yhteydessä asiakaspalveluumme.
Asiakaspalvelu
040 593 3823
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
Hormien kuntotutkimus
Mikäli kiinteistösi hormien kunto mietityttää tai suunnittelet uuden tulisijan asentamista vanhaan hormiin, on hormien kunto, käyttöturvallisuus ja soveltuvuus haluttuun käyttötarkoitukseen hyvä selvittää. Näin vältytään monilta turhilta riskeiltä ja harmeilta.
Hormien videokuvauksella saadaan silmämääräinen arvio hormin kunnosta koko hormin pituudelta. Kuvauksella voidaan havaita mm.
- hormin rapautuneisuus
- mahdolliset sivuliittymät ja mutkat
- vanhat peltien paikat ja paikkaukset
- muutokset hormin poikkileikkausmitoissa
Hormin savukokeella voidaan tarkistaa hormin tiiveys. Kokeella saadaan selville pienimmätkin vuodot, jotka eivät ole välttämättä tulleet esille videokuvauksella.
Hormikartoituksella saadaan selville kunkin hormin sijainti piipussa, näin saadaan selvitettyä onko piipussa vapaita hormeja esim. uudelle tulisijalle tai ilmanvaihdon hormiksi.
Painekokeella voidaan selvittää hormissa esiintyvä vuotoilmäärä Suomen rakentamismääräyskokoelmassa E3 (2007) annettujen ohjeiden mukaan.
Lämpökuvauksella voidaan tutkia piipussa esiintyviä pintalämpötiloja käytön aikana. Lämpökuvaus on rakennetta rikkomaton tutkimusmenetelmä, jossa mitattujen pintalämpötilojen pohjalta voidaan arvioida mm.
- hormeissa mahdollisesti piileviä riskipaikkoja paloturvallisuuden kannalta
- piipun suojaetäisyyksien riittävyyttä
- tulisijan ja hormin yhteensopivuutta
Hormisaneeraus
- Hormien putkitus
- Hormien massaus
- Korjaussuunnittelu
Vanhoissa hormeissa saattaa esiintyä rapautumista ja halkeilua niiden seinämissä. Näiden seurauksena hormissa voi olla vuotoja tai veto-ongelmia. Paloturvallisuuden ja hyvän vedon varmistamiseksi hormit kannattaa korjata hyvissä ajoin.
Mikäli vanhojen hormien korjaustarve mietityttää, on hormeihin järkevää tehdä hormien kuntotutkimus. Kuntotutkimuksessa selvitetään hormien mahdollinen korjaustarve sekä laaditaan tarvittaessa juuri sinun kiinteistösi tarpeiden mukaan tehty korjaussuunnitelma, koska jokainen kohde on erilainen ja eri korjausvaihtoehdot sopivat eri paikkoihin.
Saneeraustuotteet:
- Taipuisat yksi- ja kaksiseinämäiset sisäputket
- Jäykät sisäputket
- Saneerausmassa
Yleisin tapa on asentaa hormiin taipuisa tai jäykkä teräksinen sisäputki. Hormi voidaan myös tiivistää tähän tarkoitukseen suunnitelluilla massoilla.
Tulisijojen korjaus
- Tulisijojen korjaus
- Tulisijojen purku
Oikein käytettynä tulisijat ovat hyvinkin pitkäikäisiä ja tarjoavat käyttäjilleen lämpöä tunnelmaa monia vuosia. Kuitenkin tulisija on alttiina suurille lämpötilanvaihteluille, joka aiheuttaa vuosien saatossa kulumista tulisijan rakenteissa, jolla saattaa olla vaikutusta tulisijan turvalliselle käytölle.
Suoritamme muurattujen tulisijojen korjauksia esim. rapautuneiden tulipesien pinnoituksia ym.
Mikäli olette poistamassa vanhaa tulisijaa, mutta purkutyö ja siitä aiheutuva pöly mietityttävät, niin voitte kääntyä puoleemme myös tässä asiassa.
Ennen purkutyön aloittamista teemme tarvittavat suojaukset. Käytössämme on erilaisia tehokkaita imureita ja alipaineistajia, joiden avulla purkutyö saadaan suoritettua mahdollisimman pölyttömästi. Halutessanne huolehdimme myös purkujätteiden pois kuljetuksen.